October 26, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Αν θέλετε να προσελκύσετε τον σύντροφο των ονείρων σας, πείτε αντίο σε αυτές τις 9 συμπεριφορές

Για την επιτυχία στις σχέσεις, ιδιαίτερα τις συντροφικές, απαιτείται επίγνωση. Οι άνθρωποι όμως ασυνείδητα, έχουμε συμπεριφορές που απωθούν, παρά προσελκύουν το εν δυνάμει άλλο μας μισό.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να προσελκύσετε τον ιδανικό σύντροφο, πρέπει να απαλλαγείτε από κάποιες αντιπαραγωγικές συμπεριφορές.

Στο άρθρο αυτό, αναλύονται οι 9 πιο κοινές, ανεπαίσθητες συμπεριφορές που πρέπει να εγκαταλείψετε, στην αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου. Να θυμάστε ότι στόχος είναι να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας-όχι κάποιος άλλος.

Αν θέλετε να προσελκύσετε τον σύντροφο των ονείρων σας, πείτε αντίο σε αυτές τις 9 συμπεριφορές

  • Να ζητάτε διαρκώς συγγνώμη
  • Να παριστάνετε τους «δύσκολους»
  • Να μοιράζεστε πολλά από την αρχή της γνωριμίας
  • Να λέτε σε όλα ναι
  • Να κοιτάζετε διαρκώς το κινητό σας
  • Να παραμελείτε την αυτοφροντίδα σας
  • Να κρύβετε τα ελαττώματά σας
  • Να είστε υπερβολικά επικριτικοί
  • Να υποκρίνεστε

Να ζητάτε διαρκώς συγγνώμη

Κάποιοι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ζητούν διαρκώς συγγνώμη απ’ τους άλλους. Είναι μια αυτόματη, ανεξέλεγκτη αντίδραση.

Το να ζητάς συγγνώμη όταν έχεις κάνει λάθος, είναι ένα σημάδι σεβασμού και ανθρωπιάς. Δείχνει ότι έχεις επίγνωση των ενεργειών σου, καθώς και των συνεπειών τους.

H υπερβολή όμως, στέλνει λάθος μηνύματα. Όταν το παρακάνετε και λέτε συγγνώμη εκεί που δεν χρειάζεται, δείχνετε ανασφαλείς και αναποφάσιστοι. Την ίδια στιγμή, δίνετε την εντύπωση ότι εσείς κάνετε το λάθος, κάτι που ίσως να μην ισχύει.

Να θυμάστε ότι είναι άλλο ν’ αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας και άλλο να κατηγορείτε για όλα τον εαυτό σας. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μπορεί να φέρει τον ιδανικό σύντροφο ένα βήμα πιο κοντά σας.

Να παριστάνετε τους «δύσκολους»

Στα πρώτα στάδια των γνωριμιών, θεωρούμε ότι το να κάνουμε τους «δύσκολους», είναι μια στρατηγική που αυξάνει τις πιθανότητες της επιτυχίας μας.

Πιστεύουμε ότι, αν δείχνουμε ότι είμαστε διαθέσιμοι, θα φανούμε απελπισμένοι και θ’ απωθήσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να περάσουν ώρες μέχρι να απαντήσετε στο μήνυμά του / της, ούτε να απορρίπτετε τις προτάσεις τους επειδή δήθεν είστε απασχολημένοι.

Μπορεί αυτή η στρατηγική να θεωρείται έξυπνη, όμως στην πραγματικότητα, οδηγεί σε παρερμηνείες και, δυστυχώς σε χαμένες ευκαιρίες. Πολύ πιο γοητευτικό είναι το να είναι κάποιος ανοιχτός και σαφής σχετικά με το ενδιαφέρον του.

Αυτή είναι μια αναποτελεσματική προσέγγιση στις συντροφικές σχέσεις επειδή οι άνθρωποι ερμηνεύουν την απόσταση ως έλλειψη ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται.

Να είστε αυθεντικοί και ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματά σας και θα δείτε τα πράγματα να βελτιώνονται. Να είστε προσιτοί και ανθρώπινοι.

Άλλωστε, αυτό δεν ζητάμε όλοι; Κάποιον που να μας εκτιμά και να μην φοβάται να το εκφράσει;

Να μοιράζεστε πολλά από την αρχή της γνωριμίας

Η ειλικρίνεια είναι θεμέλιος λίθος όλων των σχέσεων. Το ίδιο σημαντική όμως είναι και η κατάλληλη στιγμή. Αν, από την αρχή μιας γνωριμίας μοιραστείτε πολλά με κάποιον ή κάποια, μπορεί να τον φέρετε σε δύσκολη θέση, να τον κάνετε να νιώσει άβολα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποκάλυψη λεπτομερειών για τη ζωή και τον χαρακτήρα μας, είναι δίκοπο μαχαίρι.

Ενώ δηλαδή, μπορεί να ενισχύει την εγγύτητα και την εμπιστοσύνη, την ίδια στιγμή, μπορεί να μειώσει την ικανοποίηση που αντλείται απ’ τη σχέση.

Το ιδανικό είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ανοιχτή διάθεση και τη διατήρηση του μυστηρίου στη σχέση. Αφήστε τη σχέση να εξελιχθεί με τον δικό της ρυθμό, δώστε περιθώριο στην περιέργεια και τη σταδιακή ανακάλυψη.

Μην ξεχνάτε, η υπομονή είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αφήστε τη σχέση να εξελιχθεί σταδιακά, ενισχύοντας την εγγύτητα φυσιολογικά.

Να λέτε σε όλα ναι

Δεν είναι σπάνιο να πέφτουμε στην παγίδα να λέμε σε όλα ναι, πιστεύοντας ότι θα κάνουμε τον σύντροφό μας να μας συμπαθήσει περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η υπερβολική συγκαταβατικότητα μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι δεν είστε ειλικρινείς. Την ίδια στιγμή είναι και βαρετό.

Δίνει στον εν δυνάμει σύντροφο την εντύπωση ότι δεν έχετε ισχυρές απόψεις και προσωπικότητα, μόνο και μόνο για να είναι εκείνος ευχαριστημένος.

Αντίθετα απ’ αυτό που πιστεύουμε, οι υγιείς διαφωνίες είναι προτέρημα για τις σχέσεις. Οι διαφωνίες αποτελούν ένδειξη ότι δεν φοβάστε να μιλήσετε ανοιχτά, να εκφράσετε τις απόψεις σας να υπερασπιστείτε τις σχέσεις σας.  Βέβαια, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όμως είναι καλό να είστε ειλικρινείς και να εκφράζεστε ανοιχτά.

Ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο ενδιαφέρον και σπίθα θ’ αποκτήσουν οι συζητήσεις σας.

Να κοιτάζετε διαρκώς το κινητό σας

Πρόκειται για το φαινόμενο της εποχής μας: οι άνθρωποι ζούμε κολλημένοι στις οθόνες μας, κάτι που, αν είστε με κάποιον που σας ενδιαφέρει, μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό.

Το να είστε απορροφημένοι στο κινητό σας, στέλνει το μήνυμα ότι δεν ζείτε την καθημερινότητά σας και ότι δεν εκτιμάτε τους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε χρόνο, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι δεν είστε «παρόντες» και σας απασχολεί περισσότερο το κινητό σας.

Η δημιουργία αυθεντικών σχέσεων προϋποθέτει την αμέριστη προσοχή και των δύο. Μόνο τότε δημιουργείται το έδαφος για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με το άτομο που σας έχει ξυπνήσει το ενδιαφέρον, αφήστε στην άκρη το κινητό σας. Δείξτε τους ότι απολαμβάνει την αμέριστη προσοχή σας. Μία τόσο μικρή κίνηση με τεράστια οφέλη.

Να παραμελείτε την αυτοφροντίδα σας

Αναζητώντας τον σύντροφο των ονείρων μας, μπορεί να παραμελήσουμε κάποιον πιο σημαντικό: τον εαυτό μας. Η αυτοφροντίδα, ένας τρόπος ζωής που εξασφαλίζει την μέριμνα και την προστασία της ψυχικής, συναισθηματικής και της σωματικής υγείας.

Αυτοφροντίδα είναι ο σεβασμός των ορίων, ο προσωπικός χρόνος και η καλλιέργεια των προσωπικών ενδιαφερόντων μας.

Η παραμέληση της αυτοφροντίδας επηρεάζει την ευημερία μας, αλλά και το πως μας προσλαμβάνουν οι άλλοι. Μπορεί να μας φορτώσει με στρες, να μας οδηγήσει στη δυστυχία. Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.

Να κρύβετε τα ελαττώματά σας

Μια μεγάλη πλάνη σχετικά με τις συντροφικές σχέσεις, είναι η πεποίθηση ότι, για να βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο, πρέπει να είμαστε τέλειοι, να μην έχουμε ελαττώματα.  Το να υποκρίνεστε ότι δεν έχετε ψεγάδια, δεν θα σας βοηθήσει καθόλου να προσελκύσετε τον σύντροφο που θέλετε-δείχνει στημένο και ψεύτικο.

Δεν πρέπει να κρύβετε τα ελαττώματά σας, τις ιδιορρυθμίες σας, όλα τα στοιχεία που σας κάνουν μοναδικό, καθώς, ο σωστός άνθρωπος θα σας αγαπήσει όπως ακριβώς είστε.

Μην φοβάστε να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό.  Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό απ’ αυτό.

Να είστε  υπερβολικά επικριτικοί

Η κριτική είναι παγίδα. Ενώ πρέπει να εκφράζετε τις ανησυχίες σας και τις αντιρρήσεις σας όταν βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά, η υπερβολικά επικριτική διάθεση μπορεί να διώξει έναν εν δυνάμει σωστό σύντροφο.

Η μεμψιμοιρία, η διαρκής έκφραση δυσαρέσκειας για πράγματα άνευ σημασίας, τα παράπονα, δημιουργούν στον άλλο το αίσθημα ανεπάρκειας και τον απωθούν.

Άλλωστε, όλοι  έχουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του χαρακτήρα μας. Αντί να εστιάζετε στ’ αρνητικά, προσπαθήστε να εκτιμήσετε τα καλά τους. Τονίστε τα θετικά στοιχεία τους, ενισχύστε την αυτοεκτίμησή τους, δώστε τους αγάπη.

Αλλάξτε οπτική και θα δείτε τη σχέση σας να γίνεται πιο όμορφη, πιο ήρεμη και αρμονική.

Να υποκρίνεστε

Η αυθεντικότητα είναι κορυφαίας σημασίας παράγοντας για την επιτυχία στις συντροφικές σχέσεις.

Μήπως υποκρίνεστε όταν θέλετε να κερδίσετε την εύνοια ενός ανθρώπου που σας ενδιαφέρει;

Η υποκρισία είναι μια στρατηγική που δεν μπορεί ν’ αντέξει για καιρό. Αργά ή γρήγορα, θ’ αποκαλυφθεί η πραγματικότητα και ο σύντροφός σας θα νιώσει πλανημένος.

Να είστε αυθεντικοί, ειλικρινείς, ανοιχτοί, να παραδέχεστε τα ελαττώματα, τις αδυναμίες, τα τρωτά σας σημεία, όλα αυτά δηλαδή που σας κάνουν άνθρωπο.

Tip: Η σημασία της αυθεντικότητας

Στην προσπάθειά μας να τραβήξουμε την προσοχή κάποιου, μπορεί να το παρακάνουμε. Είναι λογικό άλλωστε, αφού θέλουμε να παρουσιάσουμε τον καλό εαυτό μας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να κρύψουμε κομμάτια της προσωπικότητάς μας.

Όμως, δεν είναι η τελειότητα αυτό που θα προσελκύσει τον ιδανικό σύντροφο, αλλά η αυθεντικότητα. Αν αποδεχτείτε τις ιδιαιτερότητές σας, αν εκφράζεστε ελεύθερα, αν δείχνετε την ευαλωτότητά σας, δηλώνετε ότι είστε μοναδικός, αναντικατάστατος.

Αυτά είναι που θα φέρουν κοντά σας τον σωστό άνθρωπο, εκείνον που θα σας αγαπήσει όπως είστε.

Στην αναζήτηση της αγάπης και της συντροφικότητας, μην απαρνείστε την αυθεντικότητά σας, μην προσπαθείτε να κρύψετε τα ελαττώματά σας. Δεν έχει καμία σημασία άλλωστε να προσελκύσετε τον οποιονδήποτε – αλλά τον σωστό για εσάς άνθρωπο.

πηγή: https://www.enikos.gr

Facebook
Twitter
Pinterest

RELATED POSTS