October 24, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Πανελλήνιες 2024: Για την αξία του βιβλίου και τη φιλαναγνωσία το θέμα της Έκθεσης για τα ΕΠΑΛ

EUROKINISSI

Οι Πανελλήνιες 2024 ξεκινήσαν το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου, με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να δίνουν Νέα Ελληνικά – Έκθεση με θέμα τη φιλαναγνωσία και το βιβλίο.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ άνοιξαν την αυλαία των Πανελληνίων 2024 και το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν είναι τα Νέα Ελληνικά/ Έκθεση.   Οι υποψήφιοι ρίχτηκαν στη «μάχη» των Πανελληνίων, διεκδικώντας μία από τις 68.851 θέσεις στα ΑΕΙ. Αύριο, Παρασκευή 31/05 τα ΓΕΛ παίρνουν την σκυτάλη, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πανελλήνιες 2024: Το θέμα της Έκθεσης που έπεσε στους μαθητές των ΕΠΑΛ 

Το σημερινό μάθημα στα  Νέα Ελληνικά/ Έκθεση είχε θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από τη φιλαναγνωσία και τη σχέση των νέων με τον κόσμο του βιβλίου και της λογοτεχνίας εν γένει.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα που έπεσαν στην Νέα Ελληνικά/ Έκθεση εδώ

Το κείμενο της έκθεσης καλούσε τους υποψηφίους να γράψουν μία ομιλία (200‐250 λέξεις) που θα εκφωνήσουν στο σχολείο στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσιάσουν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.

Στο Β3 ζήτημα με αφορμή ένα απόσπασμα από το κλασικό βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη “Ένα παιδί μετράει τα άστρα” οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά ζητημάτων που προκύπτουν από το συγκεκριμένο κείμενο καθώς επίσης και να διατυπώσουν την άποψή τους για την στάση των νέων της εποχής μας απέναντι στο βιβλίο.

πηγή: https://www.dnews.gr

Facebook
Twitter
Pinterest