October 24, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Επιδείνωση του καιρού, οι βροχές επιστρέφουν από αύριο

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα αλλά από αύριο μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε δυναμική εμφάνιση βροχών και καταιγίδων σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα είναι καλός με θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και 20 βαθμούς Κελσίου μετά το ψυχρό Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας.

Όμως η καλοκαιρία θα κρατήσει για λίγο καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται επιδείνωση του καιρού μέχρι στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

Την Τρίτη αναμένεται η μέρα να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ, θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη (22/11), οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο, νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά, για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισήμανε ότι η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν ένα φράγμα και εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε, ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.

Πηγή:dnews.gr

Facebook
Twitter
Pinterest