October 27, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Κορονοϊός: Αυτές τις παραλλαγές θα καλύπτει το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna – Πότε θα κυκλοφορήσει

Εμβόλιο Moderna: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας
Πρόκειται για εμβόλιο MRNA, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εταιρείες Moderna και Pfizer ενώ αργότερα αναμένεται το πρωτεϊνικό της εταιρείας Novavax.

Η Moderna ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα κλινικών δοκιμών επιβεβαιώνουν ότι το ενημερωμένο εμβόλιο COVID-19 για την περίοδο εμβολιασμού του φθινοπώρου 2023 έδειξε σημαντική ώθηση στην εξουδετέρωση των αντισωμάτων κατά του EG. 5 (Eris) και FL.1.5.1 παραλλαγές.

Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το ενημερωμένο εμβόλιο COVID-19 της Moderna μπορεί να στοχεύσει αποτελεσματικά τις αναμενόμενες κυκλοφορούσες παραλλαγές του COVID-19 κατά την επερχόμενη περίοδο εμβολιασμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρόσφατα ταξινόμησε το στέλεχος EG.5 ή “Eris” ως παραλλαγή ενδιαφέροντος. Το EG.5 είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), 1 ενώ αντιπροσωπεύει επίσης ένα αυξανόμενο ποσοστό περιπτώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παραλλαγή FL 1.5.1 ή “Fornax” αρχίζει επίσης να αυξάνεται σε μέρη των Η.Π.Α.

«Αυτά τα νέα αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι το ενημερωμένο εμβόλιο μας για τον COVID-19 δημιουργεί μια ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι των ταχέως διαδεδομένων στελεχών EG.5 και FL 1.5.1 και αντικατοπτρίζει την ικανότητα του ενημερωμένου εμβολίου μας να αντιμετωπίζει τις αναδυόμενες απειλές COVID-19», δήλωσε ο Stephen Hoge. , MD, Πρόεδρος της Moderna. «Η Moderna έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία μας mRNA για να παρέχει ασφάλεια υγείας σε όλο τον κόσμο».

Εκτός από την επίδειξη ανθρώπινης ανοσολογικής απόκρισης έναντι των στελεχών EG.5 και FL 1.5.1, η Moderna παρουσίασε προηγουμένως τα μόνα δεδομένα κλινικών δοκιμών που επιβεβαίωναν ότι το ενημερωμένο εμβόλιο της για τον COVID-19 έδειξε ισχυρές ανθρώπινες ανοσοαποκρίσεις στα βασικά κυκλοφορούντα στελέχη XBB τον Ιούνιο. 2023 FDA VRBPAC. Με αυτά τα νέα δεδομένα δοκιμής, η Moderna έχει πλέον επιβεβαιώσει μια ανταπόκριση αντισωμάτων έναντι των τρεχόντων ανησυχητικών στελεχών.

Η Moderna υπέβαλε το ενημερωμένο της εμβόλιο για τον COVID-19 στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Εν αναμονή της έγκρισης, θα είναι έτοιμο για φθινοπωρινό εμβολιασμό με επαρκή παγκόσμια προσφορά.

Πηγή:news4health.gr

Facebook
Twitter
Pinterest

RELATED POSTS