October 27, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Σε γενική επιφυλακή το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – Επτά οι τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης λόγω της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα από το πρωί του Σαββάτου την ακριτική περιοχή.

Στο νοσοκομείο της πόλης έχουν προσέλθει αρκετοί πολίτες αλλά και πυροσβέστες με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος ωστόσο χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιαννάκου έχει ως εξής:

«Θέλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και των πρωτοβάθμιων υγειονομικών μονάδων της περιοχής που αυτές τις δύσκολες ημέρες που η φωτιά προκαλεί ανυπολόγιστες καταστροφές στη περιοχή, βρίσκονται σε επιφυλακή στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσουν τυχόν τραυματίες από τις φωτιές. Διέκοψαν άδειες, ρεπό και κάνουν το καθήκον τους. Όπως πάντα.
Ευτυχώς μέχρι τώρα από πλευράς τραυματιών από τις πυρκαγιές είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Στα επείγοντα του νοσοκομείου προσήλθαν πολλοί πολίτες και πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα ή εγκαύματα.
Αντιμετωπίσθηκαν χωρίς να χρειασθούν εισαγωγή στο νοσοκομείο. Σήμερα το πρωί νοσηλεύονται επτά ασθενείς εκτός κινδύνου.
Οι έξι στη πνευμονολογική κλινική με αναπνευστικά προβλήματα εκ των οποίων οι δύο είναι πυροσβέστες. Επίσης νοσηλεύεται ένας πυροσβέστης με εγκαύματα στο πόδι και τον βραχίονα στη χειρουργική κλινική. Σύνολο δηλαδή επτά νοσηλευόμενοι εκ των οποίων τρεις πυροσβέστες και τέσσερις πολίτες».

Πηγή:news4health.gr

Facebook
Twitter
Pinterest