May 19, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Δυσάρεστες ειδήσεις για την τιμή της βενζίνης το Πάσχα

«Κλείδωσε» το Fuel Pass για τους επόμενους μήνες
Συγκρατημένες οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ξεφεύγουν της βενζίνης

Με το παράδοξο που τείνει να γίνει… κανονικότητα είναι αντιμέτωποι οι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες, που βλέπουν την τιμή της βενζίνης να ξεπερνάει τα 2 ευρώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, αν και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παραμένουν συγκρατημένες, παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Οπως φαίνεται από την πορεία των τιμών των καυσίμων τις τελευταίες ημέρες – και ενόψει του Πάσχα – οι εκδρομείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Ενδεικτικά, το Σάββατο 13 Απριλίου – λίγες ώρες πριν από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πυραύλους και drones – η μέση πανελλαδική τιμή της βενζίνης ήταν στα 1,963 ευρώ/λίτρο και μόλις τέσσερις ημέρες μετά, στις 17 Απριλίου,  η μέση τιμή «τσίμπησε» 9 λεπτά/λίτρο, σκαρφαλώνοντας στα 1,972 ευρώ/λίτρο.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στο ίδιο διάστημα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ήταν συγκρατημένες, κοντά στα 90 δολάρια/βαρέλι.

Ενδεικτικά, το βράδυ της 12ης Απριλίου η τιμή «έκλεινε» στα 90,21 δολάρια/βαρέλι και σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι διαπραγματευόταν στα 86,59 δολάρια/βαρέλι.

«Πετάει» πάνω από τα 2 ευρώ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών, χθες 17 Απριλίου σε ουκ ολίγους νομούς η τιμή είχε εκτοξευτεί πάνω από τα δύο ευρώ, με τις  προβλέψεις να μην κάνουν λόγο για αποκλιμάκωση των τιμών ενόψει της πασχαλινής εξόδου.

ΠΗΓΗ – DNEWS.GR

Facebook
Twitter
Pinterest