April 28, 2026

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Γ. Οικονόμου: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την παροχή 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

«Παράθυρο» Οικονόμου για μια νέα επιταγή ακρίβειας με περισσότερους δικαιούχους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γιάννης Οικονομου. Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου επισήμανε:

«Με σχέδιο ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την εφάπαξ παροχή 300 ευρώ που θα καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης της απασχόλησης» αναφέρει ο κ. Οικονόμου στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της νέας ενίσχυσης, που θεσμοθετήθηκε, μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά», είναι η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων, με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) και εύρεσης εργασίας.

Facebook
Twitter
Pinterest