October 26, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τη γάτα σας σε backpack

Κτηνίατροι προειδοποιούν ότι τα κατοικίδια που στριμώχνονται μέσα σε backpack νιώθουν έντονο άγχος και πολύ ευάλωτα.

Στο στόχαστρο των κτηνιάτρων φαίνεται να έχει μπει η Κλόντι Σίφερ, η οποία επέλεξε να πάει σε πρεμιέρα έχοντας την γάτα της μέσα σε backpack.

Οι κτηνίατροι επέκριναν την απόφασή της να βγει στο κόκκινο χαλί χθες το βράδυ με το κατοικίδιό της μέσα σε backpack.

Το σούπερ μόντελ παρευρέθηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του συζύγου της Matthew Vaughn, Argylle, στην οποία πρωταγωνιστεί ο γάτος της, Chip.

Ενώ μπορεί να φαινόταν χαριτωμένος κρεμασμένος στον ώμο της Σίφερ, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο γάτος ήταν πιθανότατα «στρεσαρισμένος».

«Οι γάτες αποζητούν την ελευθερία κινήσεων, οπότε το να τις τοποθετούν σε ένα μικρό και περιορισμένο χώρο και να τις μεταφέρουν σε νέα και άγνωστα περιβάλλοντα, χωρίς λόγο, είναι πιθανό να τους προκαλέσει στρες, φόβο και άγχος και δεν θα τους προσφέρει κανένα όφελος», δήλωσε η Alison Richards, επικεφαλής των κλινικών υπηρεσιών της Cats Protection.

Οι κτηνίατροι κατήγγειλαν την απόφαση της Claudia Schiffer να βγει στο κόκκινο χαλί χθες το βράδυ με τη γάτα της μαζί της

«Οι γάτες είναι ευαίσθητα ζώα και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ μόδας», εξήγησε η κ. Richards.

«Αν και μερικές γάτες μπορεί να φαίνεται ότι ανέχονται τα σακίδια πλάτης, η κίνηση στην πλάτη ενός ανθρώπου είναι απρόβλεπτη και οι περισσότερες δεν έχουν επαρκή εξαερισμό και χώρο για τη γάτα – αφήνοντάς την στριμωγμένη ή άβολα.

Το μεγάλο παράθυρο στο σακίδιο πλάτης που παρουσιάζεται σημαίνει επίσης ότι οι γάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρυφτούν όταν νιώθουν άγχος, αφήνοντάς τες να αισθάνονται εκτεθειμένες και ευάλωτες».

«Αυτά τα σακίδια πλάτης είναι επίσης συχνά μικρά, πολύ περιοριστικά και παρεμβαίνουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας», κατέληξε.

Πηγή: dnews.gr

Facebook
Twitter
Pinterest