Trending
Σε δημοπρασία που οργάνωσε το Goldin, ένα site δημοσπρασιών που εξειδικεύεται στην πώληση συλλεκτικών αντικειμένων, μεταξύ άλλων πωλήθηκε και μια σπάνια έκδοση “ολογραφικής” κάρτας με τον Πίκατσου, από το καρτοπαίχνιδο Pokemon TCG (Trading Card Game), που είναι μέρος της σειράς παιχνιδιών του πασίγνωστου πλέον franchise.
Το εκκεντρικό αντικείμενο «χτύπησε» την εξωφρενική τιμή των 900.000 δολλαρίων, έπειτα από σκληρή μάχη μεταξύ 36 πλειοδοτών.
Η ολογραφική κάρτα με βαθμό *PSA: 7/10 έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής-πώλησης καρτών από το εν λόγω παιχνίδι, όπως ανέφερε και το ίδιο το site δημοπρασιών:
Final Sale Price: $900,000
An all-time record public sale for any Pokémon card. pic.twitter.com/BgO9yPA42I
— Goldin (@GoldinCo) February 24, 2022
Αν και οι περισσότεροι θα απορήσουν σχετικά με το πως είναι δυνατόν ένα κομμάτι από χαρτόνι να πωλείται για 1 εκ. δολλάρια, πρέπει να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς οι πωλήσεις συλλεκτικών αντικειμένων έναντι υπέρογκων ποσών και στην προκειμένη περίπτωση, καρτών, είναι αρκετά διαδεδομένη – ιδίως στο εξωτερικό – χωρίς κάποιος να είναι απαραίτητα συλλέκτης.
Καρτοπαίχνιδα όπως τα: Magic Τhe Gathering, Pokemon TCG και Yu-gi-oh! TCG, έχουν αναπτύξει ολόκληρες κοινότητες, απαρτιζόμενες από εκκατομύρια άτομα ανά τον κόσμο, που ασχολούνται αποκλειστικά με την τιμολόγηση, πώληση και ανταλλαγή καρτών, είτε πρόκειται για σπάνια κομμάτια από το παρελθόν ή για τις πιο “πρόσφατες” εκδόσεις που βγαίνουν στην αγορά και πρέπει “οπωσδήποτε” να συμπεριλάβουν στις τράπουλές τους, καθώς υπάρχουν και αυτοί που παίζουν “επαγγελματικά” σε τουρνουά.
Βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο να βγάλει λεφτά κάποιος μέσα από αυτή τη διαδικασία, διότι υπάρχουν οι εξής παράγωντες/κριτήρια:
PrimetimePokemon
*Εδώ “μπαίνουν στο παιχνίδι” ορισμένες εταιρίες, με πιο γνωστή την PSA, οι οποίες εξειδικεύονται στο να βαθμολογούν – έναντι αμοιβής ανά κάρτα – (από το 0 εώς το 10 με το 7 να είναι η βάση) την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε κάρτα, όπως το αν έχει:
Στην ουσία πρόκειται για μια επένδυση, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις αγοραπωλησίας συλλεκτικών αντικειμένων, που απαιτεί «γερά νεύρα», χρήμα, γνώσεις και εγρήγορση, έτσι ώστε να μη χαθούν τυχόν “χρυσές” ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.
Συμπέρασμα: Tην επόμενη φορά που θα καθαρίζετε τις ντουλάπες από παλιά παιχνίδια και κάρτες, κάντε έναν έλεγχο στο διαδίκτυο καλού κακού, διότι μπορεί να ετοιμάζεστε να πετάξετε στα σκουπίδια μία ολόκληρη περιουσία!
Κείμενο: Iωάννης Μακρυγιάννης
Φωτογραφία: insomnia.gr