March 24, 2023

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Netflix: Τέλος η κοινοποίηση κωδικών – Παραπτώματα που οδηγούν στο γενικό “κλείδωμα” λογαριασμών

Στις 27 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως έως το τέλος Μαρτίου θα έχει εξαφανιστεί η ικανότητα των ιδιοκτητών λογαριασμών στο Netflix να μοιράζονται τους κωδικούς τους με άτομα που δεν πληρώνουν για την υπηρεσία.

‘Η όπως λέει η πλατφόρμα, θα τελειώσουν οι κωδικοί κοινής χρήσης “πρακτική που υπονομεύει τη μακροπρόθεση ικανότητα μας να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix”.

Η πλατφόρμα έχει 230.000.000 συνδρομητές. Οι ‘δανειζόμενοι’ -όπως αναφέρονται στα επίσημα έγγραφα του κολοσσού- έχουν εκτιμηθεί στους 100.000.000.

Η εταιρία μπορεί να τους εντοπίσει με τη χρήση πληροφοριών όπως διευθύνσεις IP, αναγνωριστικά συσκευών και δραστηριότητα λογαριασμού που τη βοηθούν να ‘βλέπει’ από πού συνδέονται οι χρήστες.

Εάν υποψιαστεί περίπτωση κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, έχει το δικαίωμα να επέμβει.

Πάμε να δούμε τι σημαίνει αυτό.

Πότε θα ‘μπλοκάρονται’ οι λογαριασμοί

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής που έλαβαν οι μέτοχοι του Netflix ήταν γνωστό ότι κάθε λογαριασμός θα συνδέεται (εντός και εκτός εισαγωγικών) με την ‘κύρια τοποθεσία’ του ανθρώπου που τον πληρώνει και όσους ζουν σε αυτόν.

Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού θα μπορεί να μοιράζεται τον κωδικό του και με μόνο έναν άνθρωπο που δεν ζει μαζί στην ‘κύρια τοποθεσία’ του, έναντι ενός μικρού ποσού.

Στην Κόστα Ρίκα το paid sharing(όπως ονομάστηκε η τακτική) ο εξτρά χρήστης στοιχίζει 2.9 δολάρια το μήνα.

Αυτό που αποκαλύφθηκε στην κατά λάθος δημοσίευση των όσων μας περιμένουν έως τον Απρίλιο (από το κέντρο βοήθειας για τις χώρες όπου δοκιμάζεται πιλοτικά η ‘καταστολή’) ήταν πως εφόσον ‘εξωσχολικοί’ (άτομα που δεν ζουν στην ‘κύρια τοποθεσία’ αυτού που πληρώνει) συνεχίσουν να χρησιμοποιούν λογαριασμό που δεν τους ανήκει, αυτός κινδυνεύει με γενικό μπλοκάρισμα.

Σύμφωνα με τη διαρροή των οδηγιών (παρεμπιπτόντως, το Netflix επισήμανε πως τις έχει ανανεώσει), για να διασφαλιστεί ότι ένας λογαριασμός δεν κοινοποιείται εκτός της κύριας τοποθεσίας του ιδιοκτήτη του, οι χρήστες θα πρέπει

  • να συνδέουν την συσκευή προβολής -όπως τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο ή tablet- στο Wi-Fi στο σπίτι τους,
  • να ανοίγουν την εφαρμογή Netflix και
  • να παρακολουθούν κάτι στην υπηρεσία τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες.

Εάν αυτό δεν γίνει, η συσκευή θα αποκλείεται.

Εάν τώρα, χρήστες ταξιδεύουν συχνά, θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν προσωρινό κωδικό χρήσης εκτός της ‘βάσης’ τους, αλλά μόνο για επτά ημέρες.

Πηγή: news247.gr

Facebook
Twitter
Pinterest