March 24, 2023

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Η σούπα που θα κλέψει την παράσταση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα κάστανα είναι ένας αγαπημένος χειμωνιάτικος καρπός, γεμάτος θρεπτικά στοιχεία και πλούσια γεύση. Είναι ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συνταγές, είτε αλμυρές είτε γλυκές. Μία εξαιρετική πρόταση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι η σούπα κάστανο. Ένα ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την βελούδινη υφή, τη μεστή γεύση του και την πανδαισία αρωμάτων.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα αφήσετε ευχαριστημένους τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 250 γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 50 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. πράσα καθαρισμένα
  • 600 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε. Περνάμε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ  σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει βράση και σερβίρουμε.
*Tips: Αν θέλουμε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ ακόμα. Αν την θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό.
* η συνταγή είναι από το olivemagazine

 

Facebook
Twitter
Pinterest

RELATED POSTS