October 26, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τρίτο 24ωρο αιματηρών συγκρούσεων σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας: «Καμία διαπραγμάτευση» δεν είναι εφικτή προς το παρόν, διαμηνύει υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς. Η απάντηση του Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», απαντά ο Νετανιάχου.

Καθώς οι εχθροπραξίες με τη Χαμάς εισέρχονται στην τρίτη ημέρα, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται πως έχει καταφέρει να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των πόλεων όπου είχαν διεισδύσει Παλαιστήνιοι μαχητές, προειδοποιώντας ωστόσο ότι κάποιοι μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη χώρα.

Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και σχεδόν 2.400 τραυματίστηκαν από την αιφνιδιαστική εισβολή της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου. Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν 560 νεκρούς και πάνω από 2.700 τραυματίες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε την «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης τροφίμων και νερού. «Δεν υπάρχει ρεύμα, φαγητό, ούτε καύσιμα. Πολεμάμε τα ανθρώπινα κτήνη και ενεργούμε αναλόγως» διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραλήλ έχουν στοχεύσει τον καταυλισμό Τζαμπάλια, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστινίους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καλέσει 300.000 εφέδρους, σχεδιάζοντας να περάσουν ακόμη σε χερσαία «αντεπίθεση».

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση, υπό τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, δήλωσε νωρίτερα ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

«Η αποστολή μας συνίσταται πλέον στο να εμποδίσουμε τον κατακτητή να συνεχίσει να διαπράττει σφαγές σε βάρος του λαού μας στη Γάζα, όπου στοχοθετούνται ευθέως κατοικίες πολιτών», πρόσθεσε.

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή επίθεση «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σημειώνεται πως σοβαρή κλιμάκωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και τυ Λιβάνου με ανταλλαγές πυροβολισμών και νεκρούς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ελικόπτερα του Ισραήλ βομβάρδισαν το απόγευμα της Δευτέρας θέσεις στον Λίβανο.

ΠΗΓΗ – DNEWS.GR

Facebook
Twitter
Pinterest