October 24, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Μπορέλ: Η ΕΕ πρέπει να επιλέξει αν θα στηρίξει τους διεθνούς θεσμούς ή το Ισραήλ

Νωρίτερα ο Ζοζέπ Μπορέλ έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ ότι θα πρέπει να αρχίσει να αποδέχεται ότι θα του ασκείται κριτική

Ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ προχώρησε σε δεύτερη δήλωσε σήμερα αναφορικά με το Ισραήλ μετά και την διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να σταματήσει άμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να επιλέξει αν θα σεβαστεί τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους διεθνούς θεσμούς ή τη στήριξή της για το Ισραήλ, μεταδίδει το Reuters.

«Ποια θα είναι η απάντηση στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ποια θα είναι η στάση μας. Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην στήριξή μας στους διεθνείς θεσμούς για τους νόμους ή τη στήριξή μας στο Ισραήλ» είπε σε εκδήλωση στη Φλορεντία.

Νωρίτερα σε δηλώσεις που μετέφερε η El Pais, ο Ζοζέπ Μπορέλ έστειλε μήνυμα προς το Ισραήλ λέγοντας πως «πρέπει να αποδεχθεί ότι μπορεί να υποστεί κριτική από ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι κινείται καλά. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν είναι δώρο στη Χαμάς, το αντίθετο μάλλον. Ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής δεν σημαίνει ενίσχυση της Χαμάς, το αντίθετο. Στόχος είναι να δώσει περισσότερη δύναμη στο μέρος εκείνο της παλαιστινιακής κοινωνίας την οποία αναγνωρίζουμε και με την οποία συνεργαζόμαστε».

Facebook
Twitter
Pinterest