October 27, 2024

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Μείωση στις τιμές ρεύματος τον Φεβρουάριο φέρνει η πτώση στις διεθνείς τιμές αερίου

Την Πέμπτη οι εταιρείες θα ανακοινώσουν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Φεβρουάριο. Πού αναμένεται να κινηθεί η τιμή της κιλοβατώρας.

Σημαντική μείωση, αναλόγως με την εταιρεία, έρχεται στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος από το Φεβρουάριο έναντι του τρέχοντος μήνα, καθώς οι πάροχοι αναμένεται να ανακοινώσουν τη Πέμπτη τελικές τιμές μεταξύ 12 και 14 σεντς τη κιλοβατώρα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν με βάση την εκτίμηση για τη μέση χονδρεμπορική τιμή του Γενάρη και στο σενάριο που οι εταιρείες δεν προβούν σε αλλαγές στις εκπτώσεις, αλλά αυτές παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα. Ακόμη ωστόσο και αν οι πάροχοι «παίξουν» με τις εκπτώσεις, όπως έχουν δικαίωμα κάθε μήνα να κάνουν, εκτιμάται ότι οι μεταβολές στις τελικές τιμές προμήθειας θα είναι μικρές.

Ο βασικός λόγος για τη συνεχιζόμενη και το Φεβρουάριο μείωση στα τιμολόγια βρίσκεται προφανώς στην πτωτική τροχιά του φυσικού αερίου, το οποίο κινείται τις τελευταίες εβδομάδες σταθερά κάτω των 30 ευρώ/ MWh, διαμορφώνοντας τη μέση Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) για το Γενάρη, χαμηλότερα από εκείνη του Δεκεμβρίου.

Facebook
Twitter
Pinterest