March 23, 2025

|    To Ηλεκτρονικό περιοδικό της Στερεάς.

Σε λειτουργία ο ψηφιακός οδηγός του gov.gr – Δηλώσεις πρωθυπουργού

Τέθηκε σήμερα σε λειτουργία ο ψηφιακός βοηθός, από την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος λειτουργεί με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και θα εξυπηρετεί πολίτες που επισκέπτονται την πύλη gov.gr.

Η πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη από την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανακοινώσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς:

«Το mAIgov, ο νέος ψηφιακός βοηθός, διευκολύνει τους επισκέπτες του gov.gr να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Απλά, έξυπνα, κατανοητά! Ο ψηφιακός βοηθός συμβάλλει στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού, ειδικά στο σκέλος της αλληλεπίδρασης με τους πολίτες για την απλοποίηση της καθημερινότητάς τους» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ – DNEWS.GR

Facebook
Twitter
Pinterest