- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ, και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε 100 γρ. από την κουβερτούρα μέσα στο μπολ, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 10×30 εκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με τη λευκή κουβερτούρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com